logo
logo
Sign in

Пречиствателите на въздух осигуряват по-здравословен живот

avatar
Филип Марков
Пречиствателите на въздух осигуряват по-здравословен живот

Пречиствателят на въздуха е ще Ви осигури чист въздух без алергени, животински косми, пърхот на домашни любимци, вируси, бактерии, летливи газове и други замърсители във вашия дом или офис.


Въздухопречиствателят е технологична иновация за пречистване на въздуха във вашия дом или офис. Повечето въздухопречистватели са с въздушни филтри, за да елиминират алергените, пърхота на домашни любимци и други дразнители от въздуха си.


Все повече хора осъзнават, че пречиствателят на въздуха е важен инструмент за здрав дом или офис. Въздухопречиствателят може да се използва във всяка стая в дома или офиса, както и в спалнята, където спите.


Ето най-често срещаните причини, поради които толкова много хора филтрират въздуха си:

• За да бъдат здрави

• За отстраняване на алергени - полени, спори, домашен прах, акари, пърхот

• За елиминиране на бактерии и вируси

• За защита срещу летливи газове (като метан)

• За подобряване качеството на въздуха в помещенията


Най-голямата полза от използването на пречиствател на въздух е, че използването на такъв ще ви осигури допълнителни ползи с течение на времето, като например:


• Намален риск от астматични пристъпи

• Намалени респираторни инфекции

• По-голям капацитет на белите дробове и по-добър толерантност към упражнения

• По-добро здраве като цяло


Целта на пречиствателят на въздуха не трябва да бъде луксозен или сложен. Тя трябва да бъде проста, лесна за използване, безопасна, ефективна и най-важното - ефективна. Работата с добър професионалист като нас в M&T Air Purification Systems ще гарантира, че ще получите възможно най-добрите резултати от вашата инвестиция в това невероятно устройство!


Въздухопречиствателите могат да бъдат полезни за хора с астма или алергии, като премахват прах, цветен прашец и други фактори от въздуха.


Пречиствателите на въздуха са чудесен начин да подобрите качеството на вашия дом или работна среда. Те помагат за премахване на прах, полени и други тригери от въздуха и пречистват вашия дом или офис. Като допълнителна полза, те могат да помогнат за намаляване на ефектите от астма и алергии.


Пречиствателите на въздуха могат да бъдат полезни за хора с астма или алергии, като премахват прах, цветен прашец и други фактори от въздуха. Един от най-популярните видове са йонизаторите (наричани още генератори на отрицателни йони).


Те използват малко количество електричество, за да генерират електрически ток, в който има отрицателни йони. Това означава, че тези устройства ще привличат водни молекули далеч от тялото ви чрез потта.


Водата, която се изпарява от кожата ви, след това се използва за отмиване на мръсотия и други частици, които иначе биха останали върху кожата ви, когато не носите никакви дрехи (това не е вярно, освен ако не сте се почистили, след като сте били навън) .


Друг популярен вид е въглероден филтър, който използва гранули от активен въглен като филтър. В тази форма активният въглен ще абсорбира примеси като бактерии и вируси, докато преминават през него. Резултатът е, че замърсителите не могат да преминат през филтъра в тялото ви (така наречените "бактерициди").


Друг вид пречиствател на въздуха се нарича хепа филтър, който се фокусира главно върху отстраняването на алергени от въздуха чрез използване на ултравиолетова светлина като източник на енергия.


Тъй като ултравиолетовата светлина преминава много по-лесно от обикновените светлинни вълни, този тип устройства могат да използват по-малко електричество от другите видове, тъй като не е необходимо да преминават през голяма повърхност, както прави обикновената светлина. Това улеснява работата на повечето хора в сравнение с други видове пречистватели на въздух като йонизатори, въглеродни филтри или HEPA филтри.


Ако имате домашни любимци, може да искате да помислите за такъв, който включва "petsmart" филтър (които смятам, че сега често се наричат ​​HEPA филтри). Те не работят много добре при улавяне на алергени, освен ако не са поставени в директен контакт с тях; те не са предназначени за използване в затворено помещение, където нищо не се движи, освен въздух, който влиза/излиза.


Ако искате нещо по-мощно, помислете за закупуване на ултразвуков почистващ препарат; тези неща обикновено използват някакъв генератор на звукови вълни, който след това вибрира на изключително високи честоти - понякога до 500 kHz!


Това означава, че не се нуждаят от никакви външни вибрации, така че ще работят върху всякакви подови материали като подове от твърда дървесина, плочки и дори бетонна пътека


Пречиствателите на въздух се предлагат в различни размери и дизайн, за да отговарят на вашите нужди.


Това е тема, която ще искате да проучите, за да не купите нещо, което не е идеално за вашата ситуация. Пречиствателите на въздух се предлагат като модели с HEPA филтри или йонизатори, или в различни размери и стилове.


Няколко различни фактора трябва да се вземат предвид при вземането на решение кой пречиствател на въздуха е най-подходящ за вас. Първо, помислете каква част от дома ви е заета от домашни любимци. Вашият избор ще зависи от породата и размера на вашите домашни любимци, но колкото по-голям е вашият дом и колкото по-близо сте до отворен прозорец, толкова по-добър въздушен поток ще бъде осигурен от пречиствател на въздуха.


След това помислете какъв филтър искате да поставите на вашия пречиствател на въздух. Има няколко опции за избор: филтри с въглен, които улавят опасни частици чрез отрицателни йони; HEPA филтри, които улавят големи количества алергени; и електростатични филтри за твърди частици, които работят специално срещу прахови акари и алергени.


И накрая, помислете колко време сте готови да инвестирате в почистването след животни или други същества в дома си - ако домашните любимци изобщо не са проблем за вас, тогава има други възможности за подобряване на чистотата в дома ви.


Пречиствател на въздуха също може да бъде полезен, ако имате алергии или астма и се нуждаете от допълнителна помощ за филтриране на замърсители от чист въздух (например цветен прашец). Някои могат също така да помогнат за контролиране на праховите акари, ако се превърнат в проблем във вашия дом (например средства за отстраняване на косми от домашни любимци).


Ето няколко допълнителни съвета за избор на пречиствател на въздух: кой е най-добрият пречиствател на въздух?


На пазара има много пречистватели на въздух. Има всичко - от йонизатори, до машини с отрицателни йони, до въглеродни филтри. Предимствата и недостатъците на всеки един от тях си струва да бъдат проучени.


Oberon 220 е с много добро съотношени цена - качество. Сред по популярни са Xiaomi, а новият им модел: Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro заслужава Вашето внимание. Други пречистватели на въздух използват химическа реакция, за да освободи дома ви от замърсители във въздуха като химикали, пърхот на домашни любимци, цветен прашец, прахови акари и други, за да можете отново да дишате чист въздух.


Също така е добре за вас, защото произвежда отрицателни йони, които помагат да се отървете от алергените и увеличават способността на тялото ви да абсорбира естествените антиоксиданти, естествено намиращи се в храната.


HEPA филтърът се състои от малки частици, които улавят опасни частици като цветен прашец, пърхот, алергени и други, за да можете отново да дишате чист въздух, без да се притеснявате, че ще вдишвате вредни вещества в белите дробове.


Важно е да се отбележи, че има и други видове HEPA филтри, като например въглеродни филтри, които имат много повече предимства, но те не са много често използвани днес поради по-високата им цена в сравнение с други видове филтри на Пазарът.


Въглеродната филтрация често се използва при използване на HEPA филтър, особено след като може да се използва с филтрирана вода или дори с дестилирана вода или бутилирана вода в зависимост от вида на филтъра, който купувате.

collect
0
avatar
Филип Марков
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more