logo
logo

Eenvoudige en gemakkelijke trucs om te beginnen met stedelijk tuinieren

avatar
Online Top Garden

Stadstuinieren is geweldig omdat het u in staat stelt om op de allerkleinste plekjes verse groenten en kruiden te verbouwen die verrukkelijk en gezond zijn, en u zult er veel plezier aan beleven. U zult genieten van hoe eenvoudig het is om zelf te produceren met stedelijk tuinieren, of u nu probeert om een beetje groen toe te voegen aan uw balkon of bloembak of u heeft een kleine tuin die u productief wilt maken. Bovendien verlaagt u uw ecologische voetafdruk, bespaart u geld op boodschappen en draagt u bij aan duurzaamheid. Waarom zou u er niet dol op zijn? Hier zijn onze beste aanbevelingen om het meeste uit uw stadstuinieren te halen.

Zoek de zon!

Bedenk hoeveel uren direct zonlicht uw kweekruimte elke dag ontvangt voordat u begint met het ontwerpen van uw stadstuin. Om uw planten zo gezond en vruchtbaar mogelijk te laten groeien, zijn de juiste omstandigheden nodig. Op basis van deze informatie kunt u de juiste planten kiezen om in uw gebied te kweken. Als je het niet zeker weet, raadpleeg dan de achterkant van je zaadverpakkingen.

Gebruik bakken of verhoogde bedden: 

Voor beginnende tuiniers zijn bakken en verhoogde bedden een uitstekende keuze, vooral als je werkt met compacte ruimtes zoals balkons, stadstuinen en kleine achtertuinen. Je kunt je grond beter bewerken, je jonge planten beter beschermen tegen de elementen en tot ver in de herfst doorgaan met het oogsten van groenten. Containers maken het ook veel gemakkelijker om onkruid te bestrijden en de toegang tot de tuin te vergemakkelijken. 

Compost!

Compost is de beste vriend van een tuinier; of je het nu zelf maakt of in de winkel koopt, het heeft talloze voordelen voor zowel het milieu als je gewassen. Uw ecologische voetafdruk kan worden verkleind, de bodem kan worden gevoed, en uiteindelijk kunnen betere, gezondere groenten worden geproduceerd. Verzamel gewoon uw restjes vers voedsel en tuinafval, gooi ze in een compostvat, en over een paar maanden hebt u een overvloed aan "zwart goud" om te gebruiken voor de groei van gewassen. U moet uitkijken naar Roofmijten Kopen in uw tuin als verdediging tegen plantenetende mijten. Bij gebrek aan prooi kunnen roofmijten overschakelen op het zuigen van plantensappen terwijl ze nog steeds stuifmeel en nectar eten. 

De gemakkelijkste gewassen om het eerst te verbouwen:

Als je voor het eerst begint met stadstuinieren, is het belangrijk om groenten en kruiden te kiezen die goed gedijen in jouw regio. Wanneer je begint te kauwen op verse groenten die je in je eigen stadstuin hebt gekweekt, zul je je extra gemotiveerd voelen in plaats van geïntimideerd door ingewikkelde kweektechnieken. De meest geschikte planten voor beginners zijn meestal tomaten, kruiden, paprika's, kool en sla.

Irrigeer ze! Maar niet overdadig...

Houd in gedachten dat om je gewas gezond te houden, je het regelmatig water moet geven. Maar overbevloei niet te veel. Als u ze de hele dag in het water laat staan, lopen ze het risico wortelrot te krijgen en dood te gaan voordat ze iets kunnen produceren. Maak de pot in plaats daarvan goed nat en laat het resterende water eruit lopen. Gebruik technologie zoals Luchtverdeelslang in uw voordeel om uw stadstuin water te geven. Een betrouwbare slang is noodzakelijk voor het onderhouden van weelderige struiken en bloeiende bloemen in een tuin.

Het LEIDENE kweekt Verlichtingssysteem:

Moderne Led Kweek Lampen zijn superieur aan traditionele verlichtingsopties die worden gebruikt in de plantenteelt voor de stedelijke landbouw. Ze presteren ook goed in termen van energie-efficiëntie: wanneer stadslandbouwers LED's gebruiken om hun planten te verlichten, wordt de energie grotendeels gebruikt door de planten. Als LED's de plaats zouden innemen van de neonlampen die momenteel in veel kassen worden gebruikt, zou in de toekomst een energiebesparing tot 70% denkbaar zijn. Bovendien produceert de Mars Hydro Tsw 2000 minder warmte dan conventionele verlichtingsbronnen, waardoor ze uitstekend geschikt is voor gebruik in kweekruimtes met verticaal gestapelde verdiepingen, omdat warmte opstijgt en de kweekruimte kan oververhitten. Leiden kweken lichten produceren dezelfde hoeveelheid licht en duren veel langer dan conventionele lichten.

voor meer info: Kweek Benodigdheden

              Irrigatiesystemen

 

 

 


collect
0
avatar
Online Top Garden
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 300 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.