logo
logo
Sign in

Hoe kan ik beginnen met beleggen?

avatar
beleggen
img

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je wil beginnen met beleggen. Wij hebben hieronder 3 stappen geschreven die moeten worden doorlopen. Daarnaast is het goed om een broker te kiezen waarbij je kan beleggen. Denk bijvoorbeeld aan de broker Etoro


Etoro is een broker dat bekend staat om de copy trading en geen commissiekosten. Hierdoor heeft het bedrijf binnen korte tijd naamsbekendheid opgebouwd. Om erachter te komen of het iets voor jou is, is het aan te raden om etoro review en ervaringen te lezen


1: Stel een doel voor uzelf.


De huidige lage of zelfs negatieve spaarrente maakt duidelijk dat u graag een beetje meer rendement wilt dan u van uw bank krijgt. Rendement mag echter nooit het ultieme doel zijn. Om uw rendement te maximaliseren, moet u het kunnen koppelen aan een specifiek beleggingsdoel. Wanneer is de volgende keer dat u het geld beschikbaar heeft? Uw pensioen, de schooltijd van uw kind of vervroegd pensioen zijn voorbeelden van veel voorkomende doelen. Het is makkelijker voor uzelf als u een specifiek beleggingsdoel voor ogen heeft. Dit helpt u bij het nemen van beslissingen.


2. Bepaal de termijn waarnaar u op zoek bent.


Een van de belangrijkste variabelen bij het bepalen van uw succes is de termijn die u kiest. Het kiezen van een doel geeft u een idee van hoeveel tijd u moet investeren in het bereiken ervan. Hoe meer tijd u erin steekt, hoe groter de kans dat u uw investering terugverdient. U zult eventuele verliezen in de tijd kunnen goedmaken. Heeft u het geld in de komende jaren nodig om een belangrijke uitgave te dekken? Dan is de kans groot dat het risico te groot is. De kans op een gunstige afloop is klein als uw portefeuille in die korte tijdspanne een aanzienlijk bedrag verliest." Beleggen in de aandelenmarkt moet je alleen doen met geld dat je het niet erg vindt om voor langere tijd te verliezen terwijl je je geld ziet toenemen. Op zijn minst moet je minstens vijf jaar ervaring hebben.


3.: Bereken uw rendement op de investering.


Wat is uw financiële verplichting zal zijn? Zodra je begint te zoeken naar een partij om in te investeren, is het inlegbedrag een doorslaggevend element. Veel evenementen stellen bijvoorbeeld een minimum donatiebedrag. Daarnaast zijn er vaak kosten verbonden aan het bedrag dat je wilt storten.


Daarnaast is het ook goed
In het begin kan het spannend zijn om een flinke som geld op de beurs te zetten. Het goede nieuws is dat dit geen must is. U kunt er ook voor kiezen om regelmatig te beleggen. Door maandelijks een bedrag te storten, kunt u uw opnamemoment over een langere periode uitsmeren.


Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

collect
0
avatar
beleggen
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more