logo
logo
Sign in

Kako se kladiti na košarku?

avatar
jadranka sojkic
Kako se kladiti na košarku?

Nema sumnje da klađenje na košarku može biti veoma unosan poduhvat. Međutim, da biste zaradili kladeći se na košarku, morate znati šta radite. U ovom članku, koji je napisala naša urednica Jadranka Sojkić (više o njoj ovde), ćemo razgovarati o nekim od najboljih taktika za osvajanje vaših opklada na košarkaške utakmice. Dakle, bilo da ste početnik ili iskusan veteran, čitajte dalje i naučite kako da zaradite novac kladeći se na košarku! Klađenje na košarku je sigurno zabavno i uzbudljivo, ali može biti i prilično isplativo ako se uradi kako treba. Evo nekoliko saveta i strategija kako kosarka kladjenje radi na najbolji način:


  • Pripremite se dobro
  • Ne prelazite budžet
  • Saznajte razne vrste opklada
  • Favorizujte velike timove
  • Nikada se ne kladite na svoj tim
  • Motivacija je važna

Hajde da pogledamo to iz bližeg ugla!


Uradite svoj domaći


Pre nego što se kladite, proverite da li ste prvo istražili. To znači poznavanje timova koji su uključeni, njihov nedavni učinak, kao i sve povrede ili druge faktore koji mogu uticati na ishod utakmice. Ako ste dobro informisani, povećavate svoje šanse da napravite dobitnu opkladu.


Povrh toga, trebalo bi da budete u toku sa najnovijim vestima i dešavanjima u svetu košarke. Ovo će vam dati prednost u odnosu na druge kladioce koji možda nisu dovoljno informisani.


Odredite budžet i držite ga se

Kockanje može izazvati zavisnost i vrlo je lako zanesti se i kladiti se više nego što možete da priuštite da izgubite. Zato je važno da sebi odredite budžet i da ga se pridržavate. Kada dostignete svoj dnevni budžet, prestanite da se kladite i idite, ovo je jedno od važnijih kosarka kladjenje pravila.

Nikada nije dobra ideja potrošiti više nego što možete priuštiti. Zato je uvek važno da odredite budžet pre nego što počnete da se kladite i da ga se pridržavate.


Upoznajte različite vrste opklada

Postoji mnogo različitih vrsta opklada koje možete postaviti kada je u pitanju kosarka kladjenje. Najčešći su poen spread, moneiline i total (preko/manje) opklade. Upoznajte se sa svakom vrstom opklade i znajte kada da ih koristite za najbolje šanse za pobedu.


Uvek favorizujte velike timove

Generalno, uvek je dobra ideja favorizovati velike timove kada se kladite na košarku. Ovi timovi obično imaju više talenta i dubine od svojih manjih kolega, pa je veća verovatnoća da će pobediti.


Međutim, ostanite otvorenog uma za timove koji su autsajderi, tu su stvarne šanse u vašu korist, pogotovo kada se radi o NBA timovima.


Ne kladite se na svoj omiljeni tim

Može biti primamljivo da se kladite na svoj omiljeni tim, ali oduprite se porivu! Ako to uradite, samo će vam pomutiti rasuđivanje i povećati šanse da izgubite opkladu.


Klađenjem na svoj omiljeni tim, veća je verovatnoća da ćete dozvoliti da vam emocije smetaju u donošenju ispravne odluke. Uvek je bolje kladiti se objektivno. Ovo isto važi i za igrače, dakle kosarka igraci poeni kladjenje nije preporučljivo ukoliko imate sklonosti ka tom igraču.


Proverite motivaciju igrača pre utakmice

Jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir pre stavljanja opklade je motivacija igrača. Ako ključni igrač sedi ili nije 100% fokusiran na igru, to može uticati na ishod. Obavezno proverite ovo unapred kako biste mogli da donesete informisanu odluku.


Ovo je posebno važno kada se kladite na autsajdera. Ako omiljenom timu nedostaje ključni igrač, to bi mogla biti samo prilika koja vam je potrebna da napravite dobitnu opkladu.


Zaključak

Klađenje na košarku može biti veoma zabavno i takođe prilično profitabilno ako se uradi kako treba. Prateći ove savete, povećaćete svoje šanse da napravite pobedničke opklade i zaradite dodatni novac. Pa šta čekate? Izađite i počnite da se kladite na košarku već danas!

collect
0
avatar
jadranka sojkic
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more