logo
logo
Sign in

Razlozi Zava?Enja Zuba

avatar
Colin Parks
Razlozi Zava?Enja Zuba

Vađenje zuba zvuči veoma zastrašujuće. Međutim, to nije tačno jer ovu proceduru radi obučen lekar i takođe pod anestezijom, tako da pacijenti osete minimalnu količine bola i nelagodnosti. 

Vađenje zuba je u stvari jedna od najčešćih stomatoloških procedura.

U nastavku su navedeni neki od razloga zašto je 


vađenje zuba važno:


1. Ekstremno propadanje zuba – Ponekad kvar zahvati veliki deo vašeg zuba. U tom slučaju nema drugog načina nego da izvadite zub. Pokvareni zub može naneti mnogo štete okolnim zubima. Dakle, u takvim slučajevima lekar nema drugu opciju osim da izvadi pokvareni zub i na taj način pruži olakšanje pacijentu.


2. Parodontalna bolest – Parodontalna bolest je postala veoma česta. U nekim slučajevima, lekar preporučuje vađenje zuba kako bi se sprečilo širenje infekcije na desni ili kost. Oralno zdravlje je veoma važno i može biti osnovni uzrok različitih bolesti. Obratite pažnju na to kako kasnije ne biste imali probleme sa zdravljem.


3. Umnjak – Kada dostignete određene godine, niče umnjak. Ovo može izazvati mnogo bola i neugodnosti, a uklanjanje takvog zuba je takođe opcija. Uklanjanje umnjaka je nephodno ako umnjak svojim nepravilnim rastom, ili zbog nedostatka mesta ugrožava druge zube tako što ih gura u nepravilan položaj.


4. Nesreća – U nekim slučajevima kada osoba doživi nezgodu, deo zuba može da pretrpi oštećenja koja se na klasičan način ne mogu popraviti. U takvom slučaju se mora ukloniticeo zub. Slomljen zub se ne može spasiti, a ako ostane tako samo može prouzrokovati probleme i drugim zubima.


Dakle, ovo su neki od razloga zašto ljudi vade zube. Veoma je važno odabrati pravog stomatologa za ovu proceduru. Nakon vađenja zuba, u nekim slučajevima je potrebno uzimati i lekove koje vam je propisao lekar. Na intervenciju je portrebno otići potpuno odmoran, kako nakon vađenja ne biste osećali slabosti.


Pretražite internet i stupite u kontakt sa dobrim kandidatom za ovu intervenciju. Obratite se prijateljima i porodici za preporuke. Budite sigurni da idete kod osobe sa dobrim iskustvom i kvalifikacijama. Dental SPA centar Niš je dobar izbor i nudi pacijentima sve vrste stomatoloških zahvata.


collect
0
avatar
Colin Parks
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more