logo
logo
Sign in

Izdelava spletnih strani: Ljubljana nudi široko paleto ponudnikov

avatar
Vincent E. Boyle
Izdelava spletnih strani: Ljubljana nudi široko paleto ponudnikov

Izdelava spletnih strani, če so te kakovostne, zahteva veliko znanja


Izdelava spletnih strani je posel, ki se je v zadnjih letih zelo razmahnil in to tako v Sloveniji kot po svetu. Če iščete nekoga, ki bo dejansko poskrbel za kakovostno izdelavo spletnih strani, Ljubljana ponuja velik nabor ponudnikov tovrstnih storitev. Temu je tako predvsem zato, ker kot glavno mesto združuje veliko podjetij in posameznikov, ki se na to delo dobro spoznajo. To seveda tudi pomeni, da bodo za izdelavo spletnih strani ceniki zelo različni. Ampak ali naj bo cena res poglaviten razlog, zakaj se boste odločili za točno določenega ponudnika? Bolje, da ne!

Izdelava spletnih strani: cenik naj ne bo ključni faktor


Ko se boste odločali, komu prepustiti izdelavo spletnih strani, cenik naj ne bo glavni faktor. Seveda je pomembno, da za takšno storitev ne boste plačali veliko preveč, ampak kaj je preveč, je pravzaprav relativno vprašanje.

Ko govorimo o izdelavi spletnih strani, Ljubljana res ponuja veliko ponudnikov tovrstnih storitev. Na prvo žogo boste tako najbrž izbrali najcenejšega. Sploh, če le-to potrebujete prvič in še ne veste, kaj vse je pri tem pomembno. Ampak dejstvo je, da finančno najcenejša ponudba zagotovo ni nujno najcenejša tudi za vas. Pa poglejmo…

Iščete ponudnika, čigar domena je izdelava spletnih strani.

Cenik, ki ste ga zasledili na njihovi spletni strani ali v ponudbi, ki so vam jo poslali, vam je všeč. Piše namreč, da bo delo opravljeno hitro, cena pa bo zelo ugodna. Seveda boste takoj zgrabili priložnost in ponudnik vam bo stran morda tudi v resnici zelo hitro izdelal. Ta vam bo na prvi pogled mogoče še kolikor toliko všeč. A tudi, če vam ne bo, se boste odločili, da boste pač poskusili s to stranjo, vsaj za začetek. Potem pa mine mesec, dva, trije, šest mesecev in več, vi pa imate še vedno bore malo naključnih strank, ki so vašo stran našle na spletu, ko so nekaj iskale, in slučajno naletele na vas. Je torej bil za izdelavo vaše spletne strani cenik res dober? Ali niste plačali preveč, če pa od spletne strani, ki jo je za vas naredil nek »strokovnjak«, nimate ničesar? Seveda ste!


Sedaj poglejmo drugo situacijo. Odločite se zagnati nov posel, od katerega želite živeti, in za to potrebujeta nekoga, ki bo poskrbel za izdelavo spletne strani (v Ljubljani ali kje drugje), s katero se boste pokazali svetu. Brskate po spletu, sprašujete prijatelje, pregledujete forume in naletite na neko podjetje ali posameznika, ki skrbi za izdelavo spletnih strani. Cenik, ki ga zasledite, pokaže, da so njihove cene nekoliko višje, kot bi si želeli.

seeno preverite še njihove reference in pregledate nekaj spletnih strani, ki so jih izdelali, ter ugotovite, da so vam te zelo všeč. Pišete ponudniku in srečata se na uvodnem sestanku, kjer se pogovorita o vsem, kar bi vi želeli. Ker ima le-ta veliko izkušenj in poleg tega še dobro oko ter intuicijo, vam še sam predlaga, kako bi vaše ideje dodatno izboljšali. Ko je delo opravljeno, zaznate, da je poskrbel za res vrhunsko izdelavo spletne strani, cenik – cena, pa je bila, po pričakovanjih, nekoliko višja. Vseeno jo plačate in vaša stran je lansirana na splet.

Na začetku ste malce zaskrbljeni, saj ste morali plačati nekoliko več in ne veste ali se vam bo ta vložek povrnil. Nato pa začnejo prihajati naključne stranke in vi se srečujete z vse več povpraševanja. Če vam izdelke ali storitve uspe dejansko še prodati, bo vaš vložek kmalu povrnjen. Ali se ni torej splačalo za izdelavo spletne strani plačati več, če vam je to prineslo več donosa? Zagotovo!

Izdelava spletnih strani: Wordpress ali kaj drugega?


Prej ste na plastični način lahko videli, zakaj pri izdelavi spletnih strani cenik naj ne bo glavni faktor izbire ponudnika, vseeno pa je prav, da poznate še nekatere zakonitosti izdelave spletnih strani. Če želite imeti kakovostno, boste namreč lažje izbrali, kdo bo poskrbel za njeno oblikovanje, če boste vedeli nekatere podrobnosti.

V zadnjih letih je najbolj razširjenja platforma za izdelavo spletnih strani Wordpress.

Če se želite sami vsaj nekoliko vključiti v vzdrževanje svoje, je dobro vedeti, da so spletne strani narejene z Wordpressom dokaj enostavne za oblikovanje. Ko vam bo tisti, ki bo poskrbel za izdelavo spletne strani, le-to postavil, boste tako z relativno lahkoto na strani dodajali in odvzemali tekst ter fotografije kar sami. Vendar vam vseeno svetujemo, da to, na kateri platformi bo strokovnjak izdelal stran, prepustite njemu. Zahtevajte le, da vam pojasni, zakaj.

Druga podrobnost, na katero morate biti pozorni, ko nekomu prepustite izdelovanje spletne strani – v Ljubljani ali kjerkoli drugje, je SEO optimizacija. Izdelava spletnih strani pri boljših ponudnik namreč pogosto vsebuje tudi optimizacijo spletne strani. To pomeni, postavljanje spletne strani na takšen način, da se bo ta na koncu znašla čim višje v brskalniku. Na takšen način boste namreč hitreje in lažje prišli do naključnih strank, ki vam bodo prišle še kako prav. In pravi strokovnjak bo z veseljem poskrbel tudi za to.


 collect
0
avatar
Vincent E. Boyle
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more