logo
logo
Sign in

3 SKADORISK FÖR BYTE AV DIY IPHONE-BATTERI

avatar
yda-trafikskola-stockholm
3 SKADORISK FÖR BYTE AV DIY IPHONE-BATTERI

3 risker med DIY iPhone-batteribyte

Om du har haft en iPhone ett tag har du säkert märkt att batteritiden blir sämre med tiden. Apple har till och med erkänt att de gör detta med flit. Vid ett tillfälle erbjöd Apple till och med billiga batteribytesalternativ för äldre modeller av iPhone. Så länge du kan få tag på rätt typ av batteri, kan du prova mobilreparation stockholm Det borde du verkligen inte. Här är tre anledningar.


1. Ogiltigförklara garanti och försäkring

Alla nya iPhones kommer med ett års garanti, men det finns en hake. Den här planen täcker endast oavsiktliga skador som att spricka skärmen eller tappa din telefon i en pöl. Om du avsiktligt bryter sönder din telefon kommer Apple inte att laga eller byta ut den. Att öppna din iPhone för att byta batteri räknas som att medvetet skada den.


Smartphones som iPhones är inte avsedda att öppnas. Batteribyte är inte så enkelt som det var på flip-telefonernas dagar. Alla bevis på manipulering på insidan av din iPhone ogiltigförklarar automatiskt garantin och alla andra typer av försäkringar du har på den. Även om iPhone-försäkring inte är så bra ändå, vill du inte förlora din garanti om du har haft din telefon i mindre än ett år.2. Skada en annan del av telefonen

Som vi sa, iPhones är inte avsedda att öppnas igen. Om du väljer att byta batteri i iPhone själv riskerar du att skada din telefon internt. Det är alltför lätt att flytta runt några kablar medan de är exponerade och upptäcka att dina platstjänster eller kamera är totalt trassliga när du väl får ihop din telefon igen.


Detta förutsätter att du kan få tillbaka telefonen i ett stycke och slå på den. Med all sannolikhet kommer batteribyte hemma att leda till permanent inre skada som kommer att kosta mer att åtgärda. Du kanske tror att DIY iPhone-reparation är den billiga vägen ut, men det leder ofta bara till behovet av fler reparationer.3. Fixar faktiskt inte batteriet

Även om du lyckas öppna och stänga din iPhone utan att orsaka ytterligare skada, finns det ingen garanti för att du kommer att kunna fixa batteriet. Att köpa ett batteri online kan vara knepigt. Du är aldrig 100 procent säker på att det är rätt och helt hälsosamt, eftersom delen inte är något som tillverkaren säljer till allmänheten. Varför gå igenom allt det där besväret bara för att upptäcka att det nya batteriet du sätter i har sämre hälsa än det tidigare? Du behöver byta iPhone-batteri igen.


Att byta ut ett smartphonebatteri kräver verktyg som du förmodligen inte har liggandes hemma. Du måste också hålla saker otroligt rena, eftersom damm eller skräp som fastnar inuti din telefon kan orsaka en katastrof. Det kommer också att ta dig mycket längre tid att fixa eftersom detta är något du aldrig har gjort förut. Lämna batteribyte till experterna och spara tid och stress.iPhone-batteribyte nära mig

Behöver du byta batteri i iPhone? Gör inte DIY det. Vänd dig till My Broken Phone. De tillhandahåller billigt, snabbt och pålitligt batteribyte samt många andra tjänster.


När du märker att din iPhone inte håller lika mycket laddning som den brukade, är det dags att börja tänka på batteribyte. Detta behöver inte vara ett krångel. Med My Broken Phone kan du vara in och ut med ett nytt batteri på under en timme. Gå bara till deras hemsida och skriv in ditt postnummer för att hitta närmaste verkstad.collect
0
avatar
yda-trafikskola-stockholm
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more