logo
logo
Sign in

HUR AKUPUNKTUR KOMPLETTERAR DIN FERTILITETSBEHANDLING

avatar
yda-trafikskola-stockholm
HUR AKUPUNKTUR KOMPLETTERAR DIN FERTILITETSBEHANDLING

När det gäller assisterad reproduktionsteknologi (ART) strävar läkare och forskare efter att komma med nya, innovativa och framgångsrika tekniker för att stödja behandling som IVF behandling. Målet är att förbättra dina chanser till ett positivt resultat och hjälpa dig att uppnå din dröm om att utöka din familj.

Modern medicin är proppfull av behandlingar för tillstånd som endometrios, PCOS, minskad äggstocksreserv och andra tillstånd som komplicerar fertiliteten. Men det finns en gammal läkningsteknik som är långt från 2022 ART som, i kombination med modern medicin, visar fantastiska resultat. Den behandlingen är den gamla kinesiska metoden med akupunktur.

Akupunktur har länge hyllats som en metod för att lindra stress, behandla smärta, avsluta migrän, lindra sömnlöshet, ångest och depression samt hjälpa till vid infertilitet. Enligt en studie från 2018 av NIH hjälper akupunktur till att förbättra spermiekvaliteten och äggstockarnas funktion, balanserar hormoner och det endokrina systemet. Detta är goda nyheter för både män och kvinnor som hanterar nedsatt fertilitet.

 

VAD ÄR AKUPUNKTUR EGENTLIGEN?

När de flesta tänker på akupunktur, tänker de på nålar och kan vara lite tveksamma till att fortsätta med det. Men majoriteten av patienter som genomgår akupunktur säger att de inte kände något smärtsamt eller avskräckande. Nålarna är av engångstyp, vilket minskar risken för infektion. Den verkliga "magin" med akupunktur är hur denna till synes enkla konst att sätta in nålar i huden minskar smärta och behandlar så många tillstånd.

Anses vara en alternativ medicinsk behandling akupunktur har rötter i traditionell kinesisk medicin. Historien om akupunktur för medicinsk vård går tillbaka till nästan 4 000 år. Utövaren för in nålarna vid exakta "acu-punkter" i hela din kropp för att förbättra din kropps funktioner och underlätta självläkning.

I traditionell kinesisk medicin flödar energi som kallas "qi" (uttalas chee) längs specifika vägar i kroppen. Blockerad qi från till exempel sjukdom, stress eller sömnbrist skapar en obalans i din kropps förmåga att fungera som den ska. Akupunkturterapi släpper din blockerade qi och återställer balansen i din kropp. Den återställda energibalansen främjar läkning och återupplivar funktionen. Modern medicin stödjer framgången med akupunktur på många av kroppens system.

 

HUR AKUPUNKTUR HJÄLPER TILL MED FERTILITET

Akupunktur hjälper till med fertilitetsbehandling genom att återställa balans och funktion till det endokrina systemet (sköldkörteltillstånd) och balansera hormoner. Det finns studier som visar akupunkturhjälpmedel vid behandling av en mängd olika tillstånd som påverkar fertiliteten såsom PCOS , minskad äggstocksreserv, myom, endometrios och låg spermiekvalitet.

När du genomgår behandling för infertilitet kommer en del av medicinen med biverkningar som inte är precis trevliga. Akupunktur hjälper till att lindra dessa biverkningar som humörsvängningar, illamående och uppblåsthet.

Infertilitet i sig är stressande men när du går igenom behandling som IVF får du den extra stressen av medicinering, injektioner, schemalagda kontorsbesök, procedurer och hopp om att behandlingen är framgångsrik. Och som en ond cirkel orsakar stressen du upplever ett fysiologiskt svar som kan störa behandlingen. Akupunktur är mycket framgångsrikt när det gäller att minska din stressrespons och även främja avslappning. Många fertilitetsspecialister rekommenderar akupunktur till sina patienter av den anledningen.

 

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG VID EN AKUPUNKTURBEHANDLING

Vid din första behandling frågar din akupunktör dig om din hälsa och livsstil. Du kommer att diskutera din kost , träningsvanor, sömnvanor, stressnivå och eventuella problem du har. Beroende på dina behov kan de utföra ytterligare fysiska bedömningar. De ger dig sedan råd om din behandlingsplan. Varje session varar cirka 30 minuter och de rekommenderade besöken varierar men förväntar sig vanligtvis att genomgå 1-3 sessioner per vecka.

Vid din session kommer du att ligga bekvämt på en behandlingssäng/-bord och din akupunktör kommer att stimulera exakta pints på din kropp genom att sätta in en mycket tunn nål. Nålarna kommer att förbli insatta var som helst från fem till 30 minuter. Du kan känna ett litet stick men inget smärtsamt. Inom några minuter efter att nålarna satts in kommer en varm och avkopplande känsla att ta över. De flesta individer som upplever akupunktur jämför det med en djupvävnadsmassage.

AKUPUNKTUR FÖR FRAMGÅNG MED ART

När den används tillsammans med ART är akupunktur mycket effektiv för att stödja ett framgångsrikt resultat för IVF och andra fertilitetsbehandlingar. Naturligtvis ska du aldrig delta i någon ytterligare behandling utan din fertilitetsläkares medgivande. Ni är ett team och ni är båda hängivna åt samma sak; en lyckad graviditet.

För mer information om hur den urgamla kinesiska akupunkturmetoden kompletterar moderna ART-procedurer, kontakta FARNOSH SØRENSEN/ GYNEKOLOG & OBSTETRIKER Eliva Clinic IVF behandling. Vi erbjuder olika metoder för att säkerställa en säker och hälsosam upplevelse när vi samarbetar med dig för att förverkliga din dröm om att utöka din familj.

collect
0
avatar
yda-trafikskola-stockholm
guide
Zupyak is the world’s largest content marketing community, with over 400 000 members and 3 million articles. Explore and get your content discovered.
Read more